Dragon

Dragon

(Artemisia dracunculus) is een vaste plant uit de composietenfamilie

De soortsaanduiding "dracunculus" in de botanische naam betekent "kleine draak". Dit zou duiden op de gekrulde wortel en de vorm van de bladeren, die wat weg zouden hebben van drakentongen.

Meestal worden er twee cultivars of variëteiten van deze soort beschreven: Franse dragon (soms Duitse dragon genoemd) en Russische (of wilde) dragon. Beiden verschillen duidelijk qua samenstelling, smaak en toepassing. Franse dragon is zoet en aromatisch en heeft een peperachtige anijsachtige smaak, terwijl de Russische dragon een bittere, minder uitgesproken smaak heeft. Franse dragon is waarschijnlijk via veredeling uit Russische dragon ontstaan.

Landen van Herkomst

Duitsland, Italië

 

Italië, Spanje

Voedingswaarde
Per 100g

Energie (kcal) 295
Vet 7 g
Verzadigd 1,9 g
Meervoudig onverzadigd 3,7 g
Enkelvoudig onverzadigd 0,5 g
Cholesterol 0 mg
Natrium 62 mg
Kalium 3.020 mg
Koolhydraten 4 g
Voedingsvezels 2,5 g
Eiwitten 23g

*Voedingswaarde kunnen in werkelijkheid afwijken.

Vitaminen & mineralen
Per 100g

Vitamine A 4.200 IU
Calcium 1.139 mg
Vitamine D 0 IU
Vitamine B12 0 µg
Vitamine C 50 mg
IJzer 32,3 mg
Vitamine B6 2,4 mg
Magnesium 347 mg