Over ons

Wie zijn wij

Fresh Organic Choice is een gespecialiseerd handelsbedrijf met 100% focus op vers gesneden biologische kruiden, wij streven ernaar om u jaarrond biologische kwaliteits kruiden te leveren. Hierbij werken wij met diverse kwekers in diverse teeltgebieden over de hele wereld, maar het liefst en wanneer mogelijk zo dicht mogelijk bij 'huis' om u te ontzorgen, zodat u dagelijks of meerdere keren per week een vers assortiment biologische kruiden kan inkopen, zonder dat u zich druk hoeft te maken over de voorraad en derving.

Ons doel is om blijvend onderscheidend te zijn in de markt en goed in te spellen op de behoefte van klanten en  consument. Dit door samen te spreken met lokalen en internationale platforms van groente en fruit en ook nieuwe markten en teelt gebieden te onderzoeken, zoals wij dit nu al doen in Tunesië, Ghana, Ethiopië

Samenwerking met kwekers

Wij werken samen met gerenommeerde biologische kwekers uit diverse landen in Europa welke allemaal biologisch en Global G.A.P. gecertificeerd zijn. Deze landen zijn o.a. Italië, Spanje, Duitsland en Nederland. 90% van onze biologische kruiden komen uit deze landen. Veel van onze kruiden worden op contract basis geteeld en een deel wordt gekocht in de ‘vrije markt’. Ook streven wij in het zomerseizoen zoveel als mogelijk ‘lokaal product’ te telen.

Teelt projecten Ethiopië en Ghana

Het project in Ghana wordt mede ontwikkeld en gesubsidieerd door Ghana-veg en de Nederlandse overheid / bedrijfsleven (o.a. Fresh Organic Choice) en in samenwerking met het N.A.B.C. om werkgelegenheid te stimuleren en armoede te bestrijden, Want uit onderzoek is gebleken dat Ghana goede mogelijkheden heeft voor biologische en duurzame agrarische teelt.
Het project in Ethiopië wordt mede mogelijk gemaakt door Oxfamnovib en andere NGO`S: hierdoor worden lokale boeren geholpen met de teelt van hun producten onder begeleiding van lokale teelt experts, ook worden ze geholpen met de biologische certificering en ook krijgen ze financiële en maatschappelijke ondersteuning. Met als doel een kans op een betere toekomst voor hun gezin, scholing voor hun kinderen. Vanuit de telers organisatie wordt plant martiaal beschikbaar gesteld en teelt programma`s opgesteld in samenspraak met de afnemers. De boeren wordt vooraf een prijs betaald van 15-20% boven de lokale marktprijs.

De Nederlandse kennis over de keten is van grote waarde in kwekersgebieden in binnen en buiten Europa. Daarmee kunnen we de zelfredzaamheid in de landen overzees substantieel vergroten” wij committeren ons aan diverse teeltprojecten in Europa en Afrika. “Op deze manier realiseren we een sterke synergie tussen alle betrokken partijen. Met kennisoverdracht enerzijds en door het samenbrengen van kweker met toeleveranciers (zaad, gewasbeschermingsmiddelen) anderzijds, brengen we vraag en aanbod bij elkaar.

Hierbij hebben wij de volgende uitgangspunten opgesteld:

1. Gezondheid
Fresh Organic Choice streeft samen met leveranciers voor de gezondheid van bodem, plant, dier, mens en de planeet, als een ondeelbaar geheel deze in stand houden en versterken.

2. Ecologie
Alle biologische verse kruiden die Fresh Organic Choice verkoopt zijn gebaseerd op levende ecologische systemen en kringlopen, met hen meewerken, ze versterken en in stand houden.

3. Zorg
De biologische verse kruiden  die Fresh Organic Choice  inkoopt, zijn in overeenstemming met de leveranciers met zorg en verantwoordelijkheid geteeld, om de gezondheid en welzijn van de huidige en toekomstige generaties en hun leefomgeving te beschermen.

4. Redelijkheid
Fresh Organic Choice streeft ernaar om met de relaties die zij heeft om rechtmatigheid te waarborgen m.b.t. de gemeenschappelijke omgeving en ontwikkelingsmogelijkheden